Campania de informare și conștientizare Nr.15 „Suntem diferiți, dar suntem egali și uniți” – 18.06.2021

În data de 18.06.2021 s-a desfăşurat Campania de informare și conștientizare nr. 15 „Suntem diferiţi, dar suntem egali şi uniţi”, în cadrul subactivității 7.2 „Acțiuni de facilitare și mediere pentru identificarea și consolidarea de parteneriate pentru rezolvarea problemelor comunității printr-o abordare participativă”.

Campania a avut ca scop informarea și conștientizarea cu privire la egalitatea, diferențele și unitatea dintre oameni. Indiferent de etnie, religie sau așezare, oamenii sunt egali și ar trebui să fie uniți pentru a reuși în viață. În cadrul acestei campanii am vorbit despre acestea, am discutat despre ce înseamnă unitate și cum a luat ființă Uniunea Europeană, care ne oferă libertatea de a circula mai ușor între țările membre. Copiii au cântat și dansat în urma pregătirilor pe care le-au făcut în cadrul subactivității 4.2. La sfârșit au decupat și creat steagul Uniunii Europene, au identificat steagurile pentru fiecare țară membră a Uniunii Europene.

Prin acest eveniment, s-a dorit dispariția atitudinii discriminatorii, a fenomenului de segregare, prin încurajarea implicării persoanelor din toate domeniile sociale din  comunitate la problemele comunei, pentru a putea aborda integrat nevoile cu care persoanele vulnerabile se confruntă.

Obiectivul acestei Campanii de informare și conștientizare a fost asigurarea egalității de șanse în participarea la acțiunile comunitare, inclusiv implicarea activă/voluntariatul membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea și să conștientizeze membrii comunității responsabilitatea pe care o au față de aceasta și implicarea în activități organizate prin proiect, cu scopul creșterii gradului de participare socială.

Lasă un răspuns