Atelierul Intercultural Nr.22 „Crăciun în Remetea Chioarului” – 18 Decembrie 2020

În data de 18.12.2020 s-a desfăşurat Atelierul Intercultural și Interetnic cu nr. 22 – „Crăciun în Remetea Chioarului”, în cadrul subactivității 7.1 „Ateliere Interculturale – acțiuni de implicare activă si voluntariat al membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea”.

Activitatea s-a desfășurat în aproprierea Crăciunului, de aceea acest atelier a avut și această tematică. În cadrul acestui Atelier intercultural și interetnic s-a discutat despre importanța acestei sărbători, despre tradițiile și obiceiurile locale, precum și despre obiceiurile și tradițiile fiecărei familii. Am colindat, folosind materialele suport pregătite, dar am ascultat și colinde. Am creat diverse materiale de Crăciun, felicitări, tablouri, am pictat conuri de brad, unii au scris și o scrisoare către Moș Crăciun. Pentru a fi atmosfera de Crăciun completă am împodobit și un mic brăduț.

Menționez că, având în vedere restricțiile aflate încă în vigoare, persoanele din GT au venit în intervale orare diferite, pentru a evita supraaglomerarea încăperii în care s-a desfășurat Atelierul intercultural și interetnic.

Scopul acestui Atelier intercultural și interetnic a fost de a crea o activitate de Crăciun în care persoanele din GT să interacționeze să colinde și să ne introducem în atmosfera frumoasă de Crăciun.

Lasă un răspuns