Atelierul Intercultural Nr.20 „Ziua internațională a mersului pe jos” – 09 Octombrie 2020

În data de 09.10.2020 s-a desfăşurat Atelierul Intercultural cu nr. 20 – „Ziua internațională a mersului pe jos”, în cadrul subactivității 7.1 „Ateliere Interculturale – acțiuni de implicare activă si voluntariat al membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea”.

Activitatea derulată a avut următorul desfășurător:

  1. Întâlnirea cu copiii în locurile stabilite;
  2. Gruparea tuturor copiilor prezenți
    și prezentarea scopului și
    obiectivele Atelierului;
  3. Drumeția până la locul stabilit;
  4. Desfășurarea jocurilor interactive;
  5. Pauza de masă;
  6. Întoarcerea spre casă.

Scopul acestui Atelier intercultural a fost de a scoate copiii din mediul lor, din rutina cotidiană și de a-i introduce în mediul natural, sănătos și plăcut. Am organizat o drumeție prin pădurea de la ieșirea din sat, un loc care pentru unii era destul de cunoscut, iar pentru alții complet străin. Am pornit pe drumul prin pădure, pe urmă am pătruns, la propriu în pădure. Am cules minunatele ghinde care erau așternute pe jos pe frunze. Am admirat frumusețea pădurii, am socializat și am jucat diverse jocuri distractive și antrenante.

După lungul drum până la destinația din mijlocul pădurii, am făcut o pauză  și pe urmă am desfășurat jocurile interactive.

În cadrul acestui atelier, copiii au învățat cum trebuie să se deplaseze pe un drum public într-un grup așa de mare, au învățat să respecte reguli, să asculte activ și să comunice eficient. Au socializat și comunicat între ei, au admirat natura și frumusețile ei.

Lasă un răspuns