Atelierul Intercultural Nr.19 „Prevenția consumului de tutun, alcool și droguri” – 17 Iulie 2020

În data de 17.07.2020 s-a desfăşurat cel de-al nouăsprezecelea    Atelier Intercultural – „ Prevenția consumului de tutun, alcool și droguri, în cadrul subactivității 7.1 „Ateliere Interculturale – acțiuni de implicare activă si voluntariat al membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea”,   în două părți, prima parte de la ora 14-16 și cea de a doua parte de la ora 16-18. Prin acest atelier am urmărit să scot în evidență cât de important este să ne păstrăm sănătatea, să evităm consumul de substanțe interzise, precum țigările, alcool și drogurile. Toate acestea ne afectează viața, sănătatea și modul de gândire.

Activitatea derulată a avut următorul desfășurător:

  • Prezentarea unui PPT prin care putem motiva pe cei tineri să evite consumul de substanțe interzise;
  • Completarea unui chestionar despre consumul de alcool care este destul de des regăsit în rândul tinerilor;
  • Urmărirea unui filmuleț despre efectele pe care le pot avea aceste substanțe asupra organismului;
  • Completarea unor bilețele cu avantajele sau dezavantajele consumul de substanțe interzise;
  • Discuții despre ce substanțe interzise consumă ei, care sunt efectele pe care le au după ce consumă, dacă îi ajută la ceva aceste substanțe;
  • Distribuirea unor pliante cu efectele consumului de substanțe interzise

Acest eveniment a avut ca scop promovarea vieții sănătoase fără consumul de țigări, alcool și droguri. S-au prezentat efectele pe care le au acestea asupra corpului nostru , iar tinerii au putut observa și înțelege cât rău ne pot provoca.

Lasă un răspuns