„Eu și Natura”
În data de 27.06.2019 s-a desfășurat cel de-al optelea Atelier Intercultural din cadrul SA7.1 cu tema „Eu și Natura”
La eveniment au fost invitați copii înscriși în grupul țintă în cadrul proiectului „Chioar – UNITate în DIVERSitate” unde urma să se efectueze o ieșire în natură, la pădurea din apropierea comunei Remetea Chioarului. Datorită condițiilor meteo nefavorabile, activitatea s-a desfășurat în curtea școlii, pe iarbă și terenul de sport, unde s-a făcut o călătorie imaginară în pădure, copiii au fost învățați cum să-și curețe locul în care ies la picnic, cum să păstreze natura curată, fără poluare și deșeuri aruncate peste tot. Apoi, din cauza ploii, am intrat cu copiii într-o sală de clasă și am continuat activitatea prin jocuri de cunoaștere, jocuri dedicate naturii și discuții libere despre diverse teme legate de ecologie și protecția mediului.
În cadrul Atelierului Intercultural de către echipa proiectului, s-au desfășurat activități precum:
- Jocuri de cunoaștere
- Jocuri cu mingea
- Jocuri ecologie și protecția mediului
- Am prezentat un material informativ „Natura și omul”
- Prezentare Power Point – „Natura – primul pas spre viață” (printată)
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, activitățile nu s-au desfășurat conform planificării, însă au fost adaptate conform tematicii. Invitații au fost mulțumiți și s-au implicat activ în toate activitățile specifice SA 7.1. S-au desfășurat jocuri de cunoaștere, de comunicare, fotbal, diverse jocuri cu mingea, jocuri cu tematică ecologică și prevenirea poluării. Au fost prezenți 3 voluntari care au participat la derularea activităților.
OBIECTIVELE ATELIERULUI INTERCULTURAL
„Eu și natura”
- Învățarea de noi deprinderi în ceea ce privește păstrarea mediului înconjurător curat, prevenirea poluării și împrietenirea cu natura;
- implicarea membrii comunității, dar și alți voluntari externi, indiferent de vȃrstă și categorie socială;
- asigurarea egalității de șanse în participarea la acțiunile comunitare, inclusiv implicarea activă/ voluntariatul membrilor comunitatii în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea;
- membrii comunității să conștientizeze responsabilitatea pe care o au față de aceasta și implicarea în activitățile organizate prin proiect, cu scopul creșterii gradului de participare socială.